کپسول r32
کپسول r32 قیمت گاز R32 با توجه به اینکه در گروه گاز های نسل جدید با ضریب زمین گرمایی پایین قرار دارد و در ساختار آن ترکیبات مضر برای تخریب لایه اوزون وجود ندارد نسبت به گاز های دیگر ارزان تر می باشد و به همین دلیل سبب شده است تا در صنایع برودتی جزو گازهای پر کاربرد قرار بگیرد.
کپسول r32
گاز R32 با نام شیمیایی دیفلورئور متان شناخته می شود و در دسته مبرد های آلی قرار میگیرد این دسته از گاز ها در مقایسه با گازهای CFC که اثرات زیست محیطی بسیاری دارد اثرات زیست محیطی بسیار کمی دارد.
مشخصات گاز R32
این گاز دارای فرمول مولکولی CH2F2 می باشد و خواص فیزیکی آن بی رنگ و بدون بو می باشد و در صورتی که انسان در معرض این گاز قرار بگیرد سبب سوزش ملایم چشم ها می شود. کپسول r32 گاز R32 به راحتی در روغن حل می شود ولی حلال در آب نمی باشد این گاز دارای ODP صفر می باشد به همین دلیل اثر تخریبی بر روی لایه اوزون ندارد و دارای ضریب زمین گرمایی 670 GWP می باشد
جایگزین گاز R32
گاز R32 جایگزین مناسبی برای گاز R410A می باشد و خصوصیات شیمیایی مشابهی به هم دارند و از سمتی قیمت گاز R32 نسبت به گاز R410A مناسب تر می باشد و هم ضرر کمتری به محیط زیست وارد می نماید فقط در استفاده از این گاز باید اطمینان یابیم که خط لوله و تجهیزات استفاده شده در این سیستم تحمل فشار این گاز را به خوبی داشته باشند.
نقطه جوش گاز R32
کپسول r32 نقطه جوش این گاز در فشار اتمسفر 51.6- درجه سانتی گراد می باشد و حد احتراق در هوا برابر با 31 درصد می باشد.
کاربرد گاز R32
از گاز R32 معمولا در سیستم های تهویه مطبوع استفاده می کنند و به گفته کارشناسان بهتر است از این گاز در سیستم های تبرید تراکمی با حجم پایین گاز استفاده شود. کپسول r32 همانطور که در بالا گفتیم این گاز جایگزین مناسبی برای R410a می باشد که در سیستم های تهویه مطبوع بسیار کاربردی می باشد.
قیمت گاز R32 کولیب
قیمت گاز R32 کولیب در مقایسه با دیگر برندها کمی بیشتر می باشد این کمپانی در تولید گاز مبرد توانایی بالایی دارد و مبردهای تولیدی این برند کیفیت بالایی دارند کپسول r32 کمپانی کولیب ارائه دهنده بیشتر مدل های گاز مبرد می باشد و برای خرید هر گاز مبردی می توان به این کمپانی اعتماد نمود.
برندهای گاز R32
گاز های مبرد توسط برندهای مختلفی در سراسر جهان تولید و ارائه می شوند که کیفیت هر گاز با توجه به برند آن متفاوت کپسول r32 می باشد و کمپانی های معروفی در این زمینه هستند که همیشه پیشرو در تولید انواع گاز های مبرد می باشند و کیفیت و خلوص گاز تولیدی این کمپانی ها نسبت به دیگر برندهای بازار بالاتر می باشد.
قیمت گاز R32 دایکین
کپسول r32 کمپانی دایکین دارای ثبت اختراع گاز R32 می باشد و دیگر کمپانی های تولید کننده گاز R32 باید حق ثبت اختراع این شرکت را پرداخت نمایند کمپانی دایکین ژاپن خود نیز این گاز را در حجم بسیار بالایی تولید می نمود به این دلیل که در بازه زمانی خاصی این گاز در بیشتر تجهیزات برودتی ژاپنی مورد استفاده قرار می گرفت و همچنین قیمت گاز R32 در مقایسه با گاز مشابه ارزان تر می باشد.
خرید گاز R32
جهت خرید گاز R32 شما باید به مراکز معتبر فروش گاز های مبرد مراجعه نمایید و از اصالت و اورجینال بودن برند گاز اطمینان یابید کپسول r32 و همچنین باید قیمت گاز R32 را با مراکز معتبر مختلف مقایسه نمایید و این گاز را با بهترین قیمت خریداری نمایید.
گاز مبرد چیست؟
گازهای مبرد دارای خواص ترمودینامیکی می باشند که با استفاده از این ویژگی ها می توانند در سیکل تبرید عملیات جذب و دفع حرارت را به خوبی انجام دهند به این صورت که گاز مبرد درون کمپرسور فشرده می شود کپسول r32 که در اثر این عملیات دمای آن افزایش می یابد و سپس به برای تبدیل آن به مایع سمت کندانسور هدایت می شود.
مایع مبرد
مایع مبرد قبل از ورود به اواپراتور ابتدا از شیر انبساط یا همان اکسپنشن ولو عبور می کند و فشار آن بسیار کاهش می یابد و سپس وارد اواپراتور می شود که درون اواپراتور به دلیل فشار بسیار پایینی که دارد تمایل به تبخیر شدن پیدا می کند و با دریافت گرمای نهان تبخیر خود از محیط اطراف به گاز تبدیل می شود کپسول r32 و سپس از اواپراتور خارج می شود و به این صورت سیکل تبرید ادامه می یابد.
گاز مبرد
ماده ای با درجه جوشش بسیار پایین که در سیستم تبرید تراکمی برای تولید سرمایش در چیلرها ، سردخانه ها و یخچال ها استفاده میشود و به دلیل گرماگیر بودن عمل تبخیر در این ماده درهنگام تبدیل ازحالت مایع به گاز ، کپسول r32 کاهش شدید دما را بوجود می آورد که تولید سرما میکند.
گازهای فریونی
جالب است بدانید در گذشته از گاز آمونیاک به عنوان مبرد در ساخت یخچال های اولیه استفاده می شد اما به دلیل عوارض بی شمار و ناگوار این گاز، رفته رفته جای خود را به گازهای فریونی(Freon gasses) داد. کپسول r32 ایجاد خفگی درانسان و امکان انفجار از مهمترین عوارض استفاده از گازهای آمونیاکی به عنوان مبرد در صنعت به شمار می رفت.
ویژگی های ماده مبرد
- در زمان عملکرد مبرد و همچنین نشتی احتمالی آن، باید غیر قابل اشتعال و انفجار باشد.
- مبرد سمی نباشد.
- باعث اکسایش نشود.
- حرارت نهان متعادلی داشته باشد به صورتی که در زمان ثابت مقدار مناسبی از مبرد تبخیر گردد.
- هنگام عملکرد سیستم در دمای مجاز باید بتواند حرارت را به خوبی جذب و دفع کند.
- بین حالت مایع و بخار مبرد نباید اختلاف فشار زیادی وجود داشته باشد.
- برای قطعات سیستم خورنده نباشد.
- بین روغن و مبرد واکنش نا مطلوبی صورت نگیرد.
- ماده شیمیایی مبرد به گونه ای باشد که در صورت بروز نشتی موجب آلوده شدن سرد خانه یا محصولات دیگر نشود.
گروه بندی گاز مبرد( آمونیاک – فریون )
اولین نسلی که از گاز مبرد در تهویه و تبرید استفاده می شد از نوع طبیعی بودند و با اینکه بعضی از آنها ظرفیت تولید سرمای بالایی داشتند ولی به دلیل سمی و خطرناک بودن آن ها کم کم جای خود را به مبردهای فریونی دادند و مبردهای فریونی در چندین مرحله دچار تغییرات گشتند کپسول r32 و در اینجا به سیر این تحول اشاره می گردد.
گاز مبرد کلروفلوئوروکربن – CFC
این مبرد اولین نسل گاز مبرد مورد استفاده در سیستم های تبرید و تهویه مطبوع می باشد که از ترکیب اتم های کلر، کربن و فلوئور تشکیل شده است و به دلیلی وجود عنصر کلر در آن باعث از بین رفتن لایه ازون می شود کپسول r32 و علاوه بر این اثر گلخانه ای بسیار زیادی هم دارد و به همین دلیل در پروتکل مونترال استفاده از این مبرد را ممنوع اعلام کردند.
گاز مبرد هیدرو فلوئوروکربن – HFC
این گروه جزو جدیدترین مبردهای مورد استفاده در سیستم های سردسازی جهان می باشد و ترکیب شیمیایی آنها از اتم های کربن، فلوئور و هیدروژن تشکیل شده است. کپسول r32 در گاز مبرد HFC به دلیل عدم وجود کلر، بر روی لایه ازون تاثیر مخربی نمی گذارد و به طور کلی این مبرد یک گاز گلخانه ای غیر مخرب برای لایه اوزون می باشد و فقط باعث گرم شدن کره زمین می گردد.
گاز مبرد هیدروکلروفلوئوروکربن – HCFC
نسل دوم مبرد های فریونی که برای اصلاح CFC ها ساخته و به بازار عرضه شد HCFC ها بودند که ترکیب شیمیایی در آنها از اتم های کلر، کربن، فلوئور و هیدروژن تشکیل شده است. کپسول r32 اگرچه این گاز تا ۹۰ درصد کمتر نسبت به CFC آثار مخرب برای طبیعت دارد ولی به دلیل وجود عنصر کلر در آن و مضرات برای لایه ازون به تدریج از چرخه سیستم های سرمایشی در کشور های پیشرفته حذف گردید.
گاز مبرد آمونیاک(گاز مبرد R717)
گاز آمونیاک از سال های ۱۹۳۰ در صنایع صنعتی مورد استفاده قرار گرفته و به طور کلی به عنوان مؤثر ترین مبرد شناخته شده کپسول r32 زیرا نقطه جوش پایین و یک مبرد با انرژی بسیار کارآمد است که تاثیرات محیطی کمتری دارد به غیر از آمونیاک تقریبا تمامی مبرد های غیر هیدروکربنی منسوخ گردیده اند .
Freon gasses
گاز آمونیاک مبرد R717 به خاطر خواص سرمایشی عالی، به طور گسترده، به عنوان گاز مبرد در سرمایش مواد غذایی و سردخانه های صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد. این گاز همچنین در حجم های کمتر برای سیستم های تهویه مطبوع ساختمانی نیز کاربرد دارد. کپسول r32 آمونیاک دارای ODP و GWP برابر با صفر است و به همین دلیل، گاز مبردی جذاب از نظر زیست محیطی و صرفه جویی در انرژی به حساب می آید.
گاز مبرد فریون R12(گاز مبرد R12)
گاز مبردفریون R12 به طور گسترده تری نسبت به بقیه مبردها در سرار جهان استفاده می شود. کپسول r32 از آنجا که مولکول های گاز فریون R12 را کلر و فلئور تشکیل داده آن را برای طیف گسترده ای از سیستم های تبرید و تهویه مطبوع استفاده می گردد. هر چند که در حال حاضر این گاز در حال جایگزینی است.
گاز مبردفریون(گاز مبردR11)
در گذشته گاز مبرد R11 کاربرد های بسیار وسیعی در صنایع تبرید و تهویه مطبوع داشته است و هم اکنون در چیلر های کپسول r32 سانتریفیوژ با حجم زیادی از مبرد به دلیل فشار عملیات پایین و همچنین جهت شست و شوی سیستم تبرید مورد استفاده قرار می گیرد.
گاز مبرد فریون R134a (گاز مبرد R134a)
گاز مبرد R134a به عنوان یکی از پرکاربرد ترین گاز های نوع HFC و جزو گاز های جدید به حساب می آید و جایگزین مناسبی است برای گاز های مخرب طبیعت که در گذشته به صورت متداول استفاده می شده است. کپسول r32 گاز R134a کاملا بی رنگ و غیر سمی می باشد و در کپسول به رنگ سبز تیره یا آبی و عموما در وزن ۱۳٫۵ کیلو گرم قابل ارائه می باشد
گاز مبرد فریون R22 (گاز مبرد R22)
گاز مبرد فریون R22 یکی از پرکاربرد ترین گازهای مبرد در سیستم های سرمایشی تراکمی و تهویه مطبوع می باشد و در انواع کولرهای گازی اسپلیت و چیلرهای تراکمی هوایی و آبی مورد استفاده قرار می گیرد. کپسول r32 به طور کلی مایع مبرد فریون با جذب گرما از محیط (در سیکل های تراکمی) تبخیر شده و ضمن خنک نمودن محیط به گاز تبدیل می گردد
مبرد R22 بی رنگ
گاز مبرد R22 بی رنگ بوده و دارای نقطه جوش ۴۰ – درجه سانتیگراد می باشد. دمای بحرانی در گازهای فریون استاندارد R22 معادل ۹۸ درجه سانتیگراد است و در دمای ۲۰ درجه سانتیگراد دارای فشار ۹۰۸ کیلوپاسکال می باشند. کپسول r32 این گاز پس از ممنوع شدن استفاده CFC ها در جهان مورد استقبال فراوان قرار گرفت و به علت تخریب لایه ازون چندین سال پس از شروع به کار در لیست گاز های ممنوعه قرار گرفت.
گاز R22 با برندهای زیر در بازار ایران عرضه میشود
- گاز ایسکون (۲۲ Isceon )
- کولیب( Coolib )
- هانیول( Honeywell )
- فروژن ( Frogen )
- مکزیکِم ( Mexichem )
- استارگِت ( Starget )
- هارپ( HARP )
- آلفا( ALFA )
- رفرون ( Refron )
گاز مبرد فریونR404A (گاز مبرد R404A)
این گاز فریون از دسته HFC ها است و به عنوان جایگزین برخی گازهای فریون مانند R502 و گاز R22 (پس از ممنوعیت استفاده از آن ها در سال ۱۹۹۰) کپسول r32 استفاده می شود.
کاربردهای گاز R404A
- گاز فریون مورد استفاده در چیلرها
- گاز یخچال مورد استفاده در یخچالهای فروشگاهها برای نگهداری مواد غذایی
- گاز فریون مورد استفاده در سردخانهها برای نگهداری مواد غذایی
- گاز یخچال مورد استفاده در ماشینهای یخچالدار
- گاز فریون مورد استفاده سیکل تبریدِ دما پایین و دما متوسط
- گاز مبرد مورد استفاده در وندینگ ماشینها(ماشین فروش خودکار مواد غذایی)
گاز مبرد فریون R407C (گاز مبرد R407C)
گاز مبرد فریونی R407C مخلوط و ترکیبی از گازهای مبرد فریونی R134a .R32 .R125 تشکیل شده که عموما در سیستم تهویه مطبوع صنعتی، تجاری و خانگی با دمای متوسط و سازگار با روغن پلی ال استر (POE) می باشد. کپسول r32 گاز مبرد فریونی R407C به دلیل مشخصات بسیار مشابهی که نسبت به گاز مبرد R22 در تجهیزات تهویه مطبوع دارد در مقایسه با مخلوط های گازی دیگر بیشترین تشابه را دارد.
گاز مبرد فریونی R407C با برندهای زیر در بازار ایران عرضه میشود
- گاز ایسکون( Isceon )
- کولیب( Coolib )
- هانیول (Honeywell )
- فروژن ( Frogen )
- مکزیکِم ( Mexichem )
- استارگِت ( Starget )
- هارپ( HARP )
- آلفا( ALFA )
- رفرون ( Refron )
عملکرد
- دمای تخلیه نسبتا پایین تری دارد
- با ظرفیت کمپرسور به سرعت تطبیق پیدا می کند
- مشخصات فشار-دما و جریان مشابه با گاز R22 در زمان تعویض گاز دیگر نیازی به تغییر قطعات ندارد.
گاز مبردفریون R410a (گاز مبرد R410a)
گاز مبرد R410a ترکیبی از گازهای مبرد فریونی R32 و R125 می باشد و از خانواده گاز های HFC است که تقریبا یک آزئوتروپ را تشکیل میدهد. کپسول r32 این مخلوط در کاربردهای تهویه مطبوع دارای ۶۰ درصد فشار بالاتر نسبت به گاز R22 می باشد بنابراین بایستی در تجهیزات جدید که مشخصا برای تحمل فشار طراحی شده اند، مورد استفاده قرار گیرد.
گاز مبرد R410a
سیستمهای طراحی شده برای R410a جهت انجام وظیفه خنکسازی یکسان، دارای اجزای کوچکتری نسبت به گاز R22 میباشند. کپسولهای گاز مبرد R410a به رنگ صورتی میباشند. کپسول r32 سازگار با روغن پلی ال استر (POE) می باشد این گاز مبرد در تجهیزات تهویه مطبوع و پمپ های گرمایی که از نو طراحی شده است کاربرد دارد.
گاز مبرد فریون R502 (گاز مبرد R502)
گاز مبرد R502 (کلرودی فلرومتان) از خانواده CFC ها و از ترکیب و مخلوط دو گاز فریون R115 و R22 ساخته شده است.درصد جرمی (R115:51% . R22:49%) کپسول r32 که اصلی ترین کاربرد این فریون در فرآیندهای تبرید دما پایین می باشد.
گاز مبرد فریون R507 (گاز مبردR507)
گاز مبرد R507 از دسته و خانواده HFC ها است R507 جزو ترکیبات آزئوتروپیک به حساب می آید و تشکیل شده از R143A و R125 با درصد جرمی (R143A:50% . R125:50%) کپسول r32 این گاز مبرد در دماهای پایین و متوسط کاربرد زیاد دارد.
عملکرد مبرد R507
عملکرد مبرد R507 شباهت بسیار زیادی به گاز فرین R502 دارد و به دلیل فشار و ظرفیت بالاتر، در موارد زیادی به عنوان جایگزین آن به کار برده می شود. گاز مبرد فریونی R507 را می توان جایگزین R22 و R502 کرد و روغن متناسب این مبرد پلی ال استر (POE) می باشد و زمانی که می خواهیم گاز R507 را جایگزین R502 کینم باید روغن MO را از سیستم کاملا تخلیه کرده و بعد روغن POE را وارد سیستم کرد.
دستگاه تهویه
بدون گاز مبرد، هیچ کولر گازی یا دستگاه تهویه مطبوعی نمیتواند کار کند. کولرهای گازی در داخل کویلهای مسی خودشان گاز یا سیال مبرد دارند که با حرکت خودش باعث سرمایش و تبرید توسط اسپلیت میگردد. کپسول r32 گاز مبرد برای بخار شدن گرمای اطراف خودش را جمع میکند و از یک گاز با فشار پایین به یک مایع با فشار بالا تبدیل میشود.
کویل(اواپراتور) مبردی
بعد از عبور از این کویل(اواپراتور) مبردی که تبدیل به یک مایع با فشار بالا پس از عبور از کمپرسور شده بود، دوباره به حالت اولیه خودش باز میگردد و به یک گاز مبرد با فشار پایین تبدیل میشود. کپسول r32 سپس فنی که داخل اتاق منزل یا محل کار شما قرار دارد، هوا را از روی کویل سرد شده رد میکند تا هوا نیز خنک شود و شما بتوانید در اتاق منزل یا محل کار خودتان از آن هوای خنک و دلپذیر لذت ببرید.
گاز فریون یا مبرد چیست؟
در سیستم تبرید تراکمی که متداول ترین سیستم برای تولید سرمایش در چیلر، سردخانه و یخچال های خانگی است. اگر کمپرسور را قلب سیستم بنامیم، کندانسور و اواپراتور را هم می توان به عنوان دست و پای سیستم تبرید در نظر گرفت. حال این سیستم به ماده ای احتیاج دارد که مانند خون در لوله های آن گردش کند و باعث کارکرد صحیح سیستم گردد. به این ماده که به شکل گاز در کپسول ارائه می گردد، گاز مبرد یا گاز فریون گفته می شود.
از جمله موارد مصرف این محصول
- گاز مبرد کمپرسور
- گاز مبرد چیلر
- گاز کولر گازی
- گاز فریون یخچال
- سیستم های بردوتی
- سیستم های تهویه مطبوع
وظیفه گاز مبرد چیست؟
وظایف اصلی مبرد ها در تبرید و سردخانه به شرح زیر است:
- هنگامی که سیستم در دمای مجاز کار می کند باید بتواند حرارت را به خوبی جذب و دفع کند.
- مدت زمان کارکرد در این ماده باید تا حد امکان بالا و کاملا پایدار باشد.
- به دلیل احتمال وجود نشتی در سیستم تبرید تراکمی، مبرد باید ضد اشتعال، ضد سمی و تا جای ممکن برای محیط زیست خطرناک نباشد.
گاز مبرد چیست؟
مبرد که به آن گاز مبرد نیز گفته می شود ماده ای است با درجه جوشش بسیار پایین و به دلیل گرماگیر بودن عمل تبخیر در این ماده در هنگام تبدیل از حالت مایع به گاز، کاهش شدید دما را به وجود می آورد. کپسول r32 تعریف دیگر علمی گاز مبرد عبارت است از ماده ای که با جذب حرارت از ماده ای در محیط، خود تبخیر شده و آنجا را خنک می کند.
ویژگی های ماده سرما زا یا گاز مبرد کدام می باشند؟
- مبرد نباید سمی باشد.
- در زمان عملکرد مبرد و همچنین نشتی احتمالی آن باید غیر قابل اشتعال و انفجار باشد.
- باعث اکسایش نشود.
- در صورت نشتی سیستم، نشتی و محل نشت به سرعت قابل تشخیص باشد.
- در خط مایع مبرد قطعات متحرکی که با مبرد تماس دارند باید توانایی روغن کاری را داشته باشند.
- حرارت نهان متعادلی داشته باشد به صورتی که در زمان ثابت مقدار مناسبی از مبرد تبخیر گردد.
- بین حالت مایع و بخار مبرد نباید اختلاف فشار زیادی وجود داشته باشد.
- برای قطعات سیستم خورنده نباشد.
کولر گازي r32
به غیر از هوایی که در محیط وجود دارد، تمام گاز های موجود سمی می باشند و اگر غلظت آنها از حد مجاز بیشتر شود جلوی رسیدن اکسیژن به شش ها را می گیرد و در نتیجه موجب خفگی می شود. بنابر این می توان سمی بودن گاز مبرد را نسبی در نظر گرفت و آن را وابسته به غلظت و زمانی که در یک فضا وجود دارد در نظر گرفت. طبق آزمایش های انجام گرفته سمی بودن مبرد در 6 درجه مختلف تایین گردیده است.
نحوه شارژ گاز r32
مبرد گروه 1 به عنوان خطرناک ترین نوع شناخته می شود و حتی در غلظت های پایین هم می تواند کشنده باشد و در مقابل آن مبرد گروه 6 است که میزان سمی بودن آن بسیار کم می باشد و اصولا به این نوع، مبرد غیر سمی نیز می گویند. کپسول r32 علاوه بر توضیحات بالا میزان سمی بودن بعضی مبرد ها در شرایط خاص تغییر پیدا می کند.
رایج ترین ظرفیت گاز های فریونی موجود در بازار ایران
- گاز R134a = ظرفیت 13.6 کیلوگرم
- گاز R22 = ظرفیت 13.6 کیلوگرم
- گاز R407c = ظرفیت 11.3 کیلوگرم
- گاز R410a = ظرفیت 11.3 کیلوگرم
- گاز R404a = ظرفیت 10.9 کیلوگرم
- گاز R507 = ظرفیت 11.3 کیلوگرم
- گاز R12 = ظرفیت 13.6 کیلوگرم
سایز کپسول گاز مبرد
کپسول گاز سرماساز و گاز فریونی عموما به در سایز 2 تا 75 کیلو گرم قابل ارائه می باشد ولی به علت مناسب بودن قیمت کپسول 13.5 کیلو گرمی و همچنین جابجایی راحت، کپسول r32 رایج ترین اندازه کپسول گاز مبرد در بازار می باشد.